Partner u blizini

Manje dima, više pare! KC Vojvodina diše lakše uz novu kotlarnicu

Postavljanjem jedinstvene kontejnerske parne kotlarnice sa dva parna kotla (2x4 t/h) uspešno smo rešili ključne probleme Kliničkog centra Vojvodine. Kotlarnica je stigla kao IKEA set – u 5 delova – ali bez brige, sklopili smo je bez viška šrafova i priključili na instalacije. Jednostavno, kao da smo pravili parno čudovište iz kutije.

Koje smo “bolove” izlečili ovim projektom?

1.  Energetska neefikasnost: Stari kotlovi su gutali energiju kao gladan student svež sendvič. Novi Viessmann kotlovi su štedljivi i visokoefikasni.

2.  Zagađenje okoline: Mazut? Hvala, ne hvala. Prešli smo na prirodni gas, tako da sada Klinički centar diše lakše, a i okolina, naravno.

3.  Previše nadzora: Stari sistem je zahtevao više pažnje nego nemirni učenik u poslednjoj klupi. Sada, uz novu opremu, sve funkcioniše glatko, sa minimalnim nadzorom – kao da radi na autopilotu.

4.  Centralizovan nadzor: Povezali smo kotlarnicu na SCADA sistem KC Vojvodine, pa sada korisnici i serviseri mogu pratiti rad sistema iz udobnosti fotelje, uz kafu i krofne.

5.  Zauzimanje prostora: Novi, kompaktni dizajn kotlarnice zauzima toliko malo mesta da bi mogao stati u fioku. Tako smo oslobodili dragoceni prostor, možda čak za novu sobu za odmor.

KC Vojvodine sada ima parnu kotlarnicu koja ne samo da osigurava pouzdano snabdevanje parom, već i podiže prestiž bolnice, ostavljajući konkurenciju u oblaku pare (ali one ekološki prihvatljive, naravno).

Izvor: Vugosto